Om UKM

Hva er UKM?

UKM er ungdommens kulturmønstring. Dette er et sted for deg som ungdom å presentere ditt talent. Det er organisert med ca  ?  lokale mønstringer,  vår er på Nøtterøy kulturhus 14. Mars. Deretter kan man gå videre til fylkesmønstring. Det er en fylkesmønstring til hvert fylke. Vestfolds fylkesmønstring er 3.-4. Mai på hjertnes kulturhus i Sandefjord. Derifra er det noen som går videre til UKM – festivalen i Trondheim.

Hvem kan delta?

Alle mellom 13 og 20 år kan delta! Dersom du spiller i band, orkester, deltar i teater eller lignende kan det hende at noen enten er over eller under denne aldersgrensa, fortvil ikke! Det er nemlig bare 50% av deltakerne i gruppa som må være innenfor aldersgruppa. Det vil si at dersom du er et band på seks personer, må bare minimum 3 av deltakerne være innenfor aldersgruppa.

Du kan delta med nesten alt! Det eneste kravet er at det er barnevennlig og ikke tar mer enn 5 min(sceneinnslag). Vi har utstillinger, sceneforestillinger  og mye mer. Vi tilrettelegger for at du kan vise ditt talent. Dersom du ikke vil optre eller vise fram et produkt, kan du fortsatt melde deg på! Det er nemlig også noen kategorier til! UKM lager nemlig ikke seg selv, det trengs arrangører, scenearbeidere(Crew) og nettredaksjon, i UKM er dette ungdommer og du kan gå videre på lik linje med alle andre UKM deltakere.

Hvem går videre?

Dersom du er deltaker kan du gå videre. Alle kategorier sender deltakere videre. Det gis en kvote av fylkeskontakten på antall deltakere det kan gå videre fra hver lokalmønstring. Dette beregnes ut i fra antall deltakere som deltar på mønstringen.

I UKM er det ofte en jury som vurderer hvem som går videre. dem har en rekke retningslinjer på hvordan de skal juryere sin mønstring. De skal ikke nødvendigvis bare sende de beste videre. Det er nemlig sånn i UKM at juryen skal vise bredden i mønstringen, så dersom du kommer med noe helt nytt er det større sannsynlighet for å gå videre. Det er dette som er det vansklige med UKM. Fordi UKM er ikke en konkurranse, det er en mønstring. Men hva betyr det? Jo, det er altså bare vinnere. UKM er et sted for deg å vise ditt talent uten å være redd for å dumme deg ut.

Hvor melder man seg på?

Du melder deg på ved å gå inn på UKMs hjemmesider og finner din mønstring. I dette tilfellet UKM Tjøme/Nøtterøy. Deretter trykker du på bildet for den kategorien d ønsker å delta i og følger videre instruksjon. klikk her for å gå til UKM Tjøme/Nøtterøys UKM side!.

Hvor kan man stille spørsmål?

Dersom du lurer på noe om UKM, og ikke vet hvem du skal spørre, kan du finne noen her. Eller du kan gå opp på fanen over og holde musa over UKM og deretter klikke på kontakt oss!